(untitled) (Czech Journal of International Relations, 1992)
Jiří Texler, nar. 1929, absolvent Vysoké školy věd hospodářských, je ekonom dlouhodobě se zabývající otázkamisvětového hospodářství a úlohou lidského činitele v procesech rozvoje a hospodářského růstu (např. publikace Lidský faktor ekonomické dynamiky, Praha, Academia, 1990). Nyní působí převážně publicisticky a vědecky, mezi jinými v rámci mezinárodního výzkumného programu zaměřeného na interdisciplinární přístupy k otázce rozvoje.