(untitled) (Czech Journal of International Relations, 1992)
Josef Lysoněk, nar. 1930, vystudoval Vysokou školu ekonomickou, obor zahraniční obchod. V současné době je samostatným výzkumným pracovníkem ÚMV, zpracovává problematiku mezinárodních ekonomických vztahů, zvláště rozvojových zemi, a další hospodářské, vnitřní vnější otázky, které jsou s ní spojeny. Na uvedená témata publikoval různé studie.