(untitled) (Czech Journal of International Relations, 1992)
Karel Krátký, nar. 1930, vystudoval filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. Pracoval ve Vojenském historickém ústavu, v Ústavu pro mezinárodní politiku a ekonomii a v Ústavu dějin střední a východní Evropy ČSAV. V letech 1972-1990 pracoval mimo svůj obor . V současnosti je samostatným vědeckým pracovníkem Ústavu mezinárodních vztahů. Zabývá se zejména problematikou vztahů USA a Evropy.