(untitled) (Czech Journal of International Relations, 1993)
Ivan Štrup, nar. 1928, absolvent právnické fakulty Univerzity Karlovy, kandidát ekonomických věd. Řadu let pracoval v zahraničním obchodě v oboru vývozu investičnlch celků. Od roku 1964 působí v oblasti ekonomického výzkumu (zejména mikroekonomie a podnikové řízení), a to nejprve na Vysoké škole ekonomické, později v poradenských institucích a v letech 1975-1990 ve Výzkumném ústavu strojírenské technologie a ekonomiky. Nyní pracuje na katedře hospodářské politiky VŠE.