(untitled) (Czech Journal of International Relations, 1994)
nar. 1928, do roku 1988 působil jako profesor ekonomie na Vojenské akademii v Brně. V následujícím období se zabýval výzkumem konverze v Ústavu pro vědecko-technický rozvoj, v Ústředním ústavu národohospodářského výzkumu a v Institutu pro strategická studia. V současné době je spolupracovníkem Fakulty ekonomické obrany státu Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově a Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně.