(untitled) (Czech Journal of International Relations, 1993)
Ferdinand Kinský, nar. 1934, ředitel oddělení evropských studií na Středoevropské univerzitě, profesor European Institute for Advanced International Studies a generální ředitel lnternational Center for European Studie ve francouzské Nice, ředitel francouzského časopisu l‘Europe en Formation. Působí také v dalších výzkumných střediscích a na vysokých školách (například ve Středisku Woodrowa Wilsona ve Washingtonu a na univerzitě v americké Indianě). Je autorem několika knih o evropské integraci a demokracii.