(untitled) (Czech Journal of International Relations, 1994)
Philippe Séguin, nar. 1943, francouzský politik. Po univerzitních studiích v Aix-en-Provence (francouzština, historie, politické vědy) pracoval ve vědeckých institucích Politickou kariéru zahájil v roce 1973 v kanceláři prezidenta republiky. Prošel četnými funkcemi ve vládních úřadech, v letech 1986-1988 byl ministrem sociálních věcí. V letech 1978-1986 a znovu od roku 1988 až dodnes je poslancem. V současnosti je předsedou Národního shromáždění, patři k nejvýznamnějším představitelům strany RPR.