(untitled) (Czech Journal of International Relations, 1994)
Zdeněk Matějka, nar. 1935. Po absolvování Moskevského institutu mezinárodních vztahů pracoval na Ministerstvu zahraničních věcí. Působil v Pchanmundžomu jako člen čs. delegace při komisi OSN dozírající na dodržování příměří v Koreji, poté na čs. velvyslanectví ve Washingtonu a v Dillí. Od prosince 1989 byl ředitelem sekretariátu ministra Dienstbiera, poté náměstkem ministra zahraničních věcí. Je členem redakční řady časopisu Mezinárodní politika.