(untitled) (Czech Journal of International Relations, 1994)
Zdeněk Zbořil, nar. 1938, vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. V roce 1971 byl z této univerzity vyhozen. Od roku 1990 vyučuje politologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Je členem redakční rady časopisu Mezinárodní vztahy.