(untitled) (Czech Journal of International Relations, 1994)
Miroslav Nožina, nar. 1962, vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity T. G. Masaryka v Brně. Poté působil jako výzkumný pracovník v Orientálním ústavu ČSAV a jako novinář. V současné době je zaměstnán v Ústavu mezinárodních vztahů. V letech 1989-1990, 1992 a 1993 dlouhodobě pobýval v jižní a jihovýchodní Asii a také v USA. Věnuje se především drogové problematice.