Alois Holub a kol.: Metamorfóza světové ekonomiky na sklonku 20. století a její výhled (Czech Journal of International Relations, 2003)
Alois Holub a kol.: Metamorfóza světové ekonomiky na sklonku 20. století a její výhled. 1. vydání. Praha: Oeconomica, 2002, 262 stran, ISBN 80-245-0318-2.