Kontrola zbrojení - předpoklad vytváření důvěry na Blízkém východě (Czech Journal of International Relations, 1992)
František Vychodil, nar. 1931, vedoucí vědecký pracovník ÚMV. Vystudoval právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Působil v Ústavu pro mezinárodní politiku a ekonomii od jeho založení. Předtím a v letech 1962-1972 v diplomatických službách. Je autorem monografií a řady studií k problematice rozvojového světa.