Směnitelnost měny a transformace na tržní typ ekonomiky (Czech Journal of International Relations, 1992)
Miroslav Hrnčíř, nar. 1937, je vědeckým pracovníkem Ekonomického ústavu ČSAV, kde pracuje jako vedoucí týmu pro makroekonomicko-stabilizační politiku a měnovou problematiku. Vydal mnohé knižní i časopisecké práce zejména z oblasti vnějších ekonomických vztahů, měny a měnové politiky, jakož i k problematice transformace čs. ekonomiky.