Československo-nemecké hospodárske vzťahy (vývoj - problémy - perspektívy) (Czech Journal of International Relations, 1992)
Jiří Kosta, nar. 1912, absolvent Vysoké školy obchodní, v letech 1962-1969 vědecký pracovník Ekonomického ústavu ČSAV. Od roku 1969 žije v SRN. Emeritní profesor J. W. Goethe Universität ve Frankfurtu nad Mohanem. Zabývá se národním hospodářstvím a politologií.