Větší jistoty střední Evropě (Czech Journal of International Relations, 1992)
Otto Pick, nar. 1925, emeritní profesor University of Surrey v Anglii, t. č. mimořádný profesor Bostonské univerzity. Vyučuje politologii na filozofické fakultě Univerzity Karlovy a evropské studie na Středoevropské univerzitě v Praze. Je předsedou redakční rady časopisu Mezinárodní vztahy.