Problémy transformace východní Evropy (Czech Journal of International Relations, 1992)
Jan Staňkovský, nar. 1934, rakouský ekonom, člen redakčního kruhu časopisu Mezinárodní vztahy, absolvent brněnské univerzity. V roce 1955 emigroval do Rakouska, v letech 1956-1961 studoval hospodářskou univerzitu ve Vídni. V letech 1960-1964 pracoval v průmyslových podnicích, v letech 1964-1966 referent hospodářské politiky v úřadu spolkového kancléře, od roku 1966 pracuje ve WIFO (Rakouský ústav pro hospodářský výzkum).