Trnitá cesta k Evropské monetární unii (Czech Journal of International Relations, 1992)
Petr Pavlík, nar. 1957, vystudoval obor ekonomická statistika na Vysoké škole ekonomické v Praze a obor evropská studia na Autonomní univerzitě v Barceloně. V současné době je zaměstnán v Ústavu mezinárodních vztahů, kde se zabývá problematikou evropské integrace.