Německá literatura k vývoji Německa po sjednocení (Czech Journal of International Relations, 1992)
Ivona Řezanková, nar. 1952, vědecká pracovnice Ústavu mezinárodních vztahů. v německém oddělení. Zabývá se problematikou vnitropolitického vývoje v SRN po sjednocení a vztahy k ČSFR. K této problematice publikovala řadu článků, informací a recenzí.