České národní zájmy (Czech Journal of International Relations, 1993)
Jiří Valenta, nar. 1945, absolvent Vysoké školy ekonomické, po roce 1968 z politických důvodů emigroval do USA, kde pracoval jako ředitel Ústavu pro sovětská a východoevropská studia na univerzitě v Miami a jako profesor a koordinátor pro sovětská a východoevropská studia na americké námořní škole v Monterey. Od roku 1991 je ředitelem Ústavu mezinárodních vztahů v Praze; člen The Council of Foreign Relations v New Yorku, člen redakční řady časopisu Mezinárodní vztahy, autor knihy Sovětská intervence v Československu 1968, vedoucí autorského kolektivu monografie Máme národní zájmy?, autor odborných studií v periodikách ve více než 20 zemích světa.Miloslav Had, nar. 1933, absolvent právnické fakulty Univerzity Karlovy. V letech 1957-1966 pracoval v ÚMPE a od roku 1966 v čs. zahraniční službě. V roce 1970 byl v rámci normalizace z politických důvodů propuštěn. Od roku 1990 ředitel odboru plánováni a analýz FMZV, od roku 1992 vědecký pracovník Ústavu mezinárodních vztahů; člen redakční rady časopisu Mezinárodní vztahy.