Elektronická masmédia a stabilita střední a východní Evropy (Czech Journal of International Relations, 1993)
Alexandr Langer, nar. 1948, v letech 1967-1970 studoval na filozofické fakultě Univerzity Karlovy, obor ruština, bulharština, politologie. Za účast ve studentském hnutí byl ze studií vyloučen, v roce 1990 rehabilitován. V současnosti pracuje v Ústavu mezinárodních vztahů.