Dlouhodobý vývoj hospodářských temp světa (Czech Journal of International Relations, 1993)
Jiří Stehlík, nar. 1939, absolvent přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, obor ekonomická geografie. Po rehabilitaci se vrátil na Vysokou školu ekonomickou, kde pracuje v Institutu hospodářské politiky jako vedoucí výzkumný pracovník. Úzce spolupracuje s Ústavem mezinárodních vztahů.