Zahraniční politika a Evropské společenství (Czech Journal of International Relations, 1993)
Michal Klíma, nar. 1959, vystudoval filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, obor historie a politika. V letech 1991-1992 studoval evropskou politiku na univerzitě v Manchesteru ve Velké Británii, kde obhájil M. A. (Econ.). V současnosti pracuje na Vysoké škole ekonomické, katedra politologie.