Cesty k subsidiaritě (Czech Journal of International Relations, 1993)
Michal Tomášek, nar. 1963, studoval na právnické a filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a na Sorboně v Paříži. Poté se stal vědeckým pracovníkem Ústavu státu a práva CSAV. V letech 1987-1988 působil na právnické fakultě univerzity v Pekingu. Od roku 1990 pracoval na FMZV. kde se zabýval problematikou Evropských společenství. V letech 1990-1991 Senior Fulbright v USA. Od prosince 1992 je českým diplomatem při ES v Bruselu.