Diplomat krizových let (Czech Journal of International Relations, 1993)
Václav Kotyk: Jan Masaryk (Diplomat krizových let). Edice Panorama dějin. H & H, Jinočany 1993, 83 stran+ 6 stran fotografické přílohy, ISBN 80-85467-80-1.