Konflikt místo společenství? (Czech Journal of International Relations, 1993)
Václav Kural: Konflikt místo společenství? Češi a Němci v československém státě (1918-1938). Nakladatelství R ve spolupráci s ÚMV, Praha 1993, 272 stran, ISBN 80- 901431-3-X.