Japonsko a středovýchodní Evropa a několik poznámek o Rusku (Czech Journal of International Relations, 1994)
Kuniaki Asomura, nar. 1935, absolvent BA Tokyo University a BA Amherst College (U.S.). Od roku 1960 pracoval v různých funkcích na Ministerstvu zahraničních věcí. Působil v japonských diplomatických misích v Nizozemsku, v Brazílii, v Hongkongu a v Evropských společenstvích. V roce 1988 byl jmenován velvyslancem ve Vietnamu a v roce 1991 v ČSFR, nyní je japonským velvyslancem v České republice.