Mírové operace: terminologická výzva mezinárodnímu společenství v období kooperace po skončení studené války (Czech Journal of International Relations, 1994)
Timothy L. Thomas, je ředitelem Foreign Military Studies Office (FMSO). Zabývá se především bezpečnostní situaci vEvropě, zejména ve střední a východní, a terminologickými otázkami bezpečnosti a obrany.