Tomáš Hoch: Možnosti rozvoje de facto států prostřednictvím humanitární pomoci, rozvojové spolupráce a aktivit organizací občanské společnosti: Případová studie Abcházie. (Czech Journal of International Relations, 2013)
Tomáš Hoch: Možnosti rozvoje de facto států prostřednictvím humanitární pomoci, rozvojové spolupráce a aktivit organizací občanské společnosti: Případová studie Abcházie. 1. vydání. Praha: European and Science Art Publishing, 2011, 114 stran, ISBN 978-80-87504-13-0.