Šárka Waisová: Tíha volby: Česká zahraniční politika mezi principy a zájmy. (Czech Journal of International Relations, 2012)
Šárka Waisová: Tíha volby: Česká zahraniční politikamezi principy a zájmy. 1. vydání. Praha: Ústav mezinárodních vztahů, 2011, 186 stran, ISBN 978-80-87558-00-3 (signatura knihovny ÚMV De 58 272 PK).