Věra Exnerová: Islám ve Střední Asii za carské a sovětské vlády. Na příkladu jednoho z center oblasti, Ferganské doliny. (Czech Journal of International Relations, 2009)
Věra Exnerová: Islám ve Střední Asii za carské a sovětské vlády. Na příkladu jednoho z center oblasti, Ferganské doliny. 1. vydání. Praha: Nakladatelství Karolinum, 2008, 195 stran, ISBN 978-80-246-1504-2 (signatura knihovny ÚMV De 55 604).