Jiří Přenosil (ed.): Český stát a střední Evropa. Od Velké Moravy k NATO. (Czech Journal of International Relations, 2004)
Jiří Přenosil (ed.): Český stát a střední Evropa. Od Velké Moravy k NATO. 1. vydání. Praha: Evropský literární klub, 2002, 222 stran, ISBN 80-86316-33-5.