Eduard Gombár: Dramatický půlměsíc: Sýrie, Libye a Írán v procesu transformace (Czech Journal of International Relations, 2004)
Eduard Gombár: Dramatický půlměsíc: Sýrie, Libye a Írán v procesu transformace. 1. vydání. Praha: Karolinum, 2001, 215 stran, ISBN 80-246-0370-5 (signatura knihovny ÚMV 48 787).